• Намалена цена

Джулиан Асанж с неговите собствени думи

15,00 лв.
10,00 лв. Спестявате 5,00 лв.
Без данък
Количество

„Хората често питат: „Какво мога да направя?“ Отговорът не е толкова труден: научете как е устроен светът. Противопоставяйте се на изявленията и намеренията на онези, които се стремят да ни контролират зад фасада на демокрация и монархия. Обединете се в обща цел и общ принцип за проектиране, изграждане, документиране, финансиране и защита. Учете се. Противопоставяйте се. Действайте. Сега.“
ДЖУЛИАН АСАНЖ

От април 2019 г. Джулиан Асанж се намира в строго охраняван затвор в Лондон, изправен пред грозяща го опасност от екстрадиране в Съединените щати, подложен на преследване, което Дейвид Макгроу, водещ адвокат на „Ню Йорк Таймс“, описа като създаващо „много, много лош прецедент за издателите.“ Асанж може да е затворен и лишен от възможност да говори, но в тази въздействаща, провокираща размисъл книга думите му се леят свободно, предоставяйки изключително достъпен обзор на неговите енциклопедични интереси. Наред с ясни, стегнати анализи на начина, по който функционират правителствата, корпорациите, разузнавателните агенции и медиите, Асанж оценява значението на огромния набор от изтекли документи, публикувани от Уикилийкс, и обхваща разнообразни теми като  квантова физика, гръцка митология, макроикономика, съвременна литература и стари и нови империи.

Използвайки прозренията си като най-известният активист на свободата на словото в света, Асанж ни подканва да зададем фундаментални въпроси за начина, по който властта действа в свят, доминиран от вездесъщ интернет и все по-безотговорен елит.

Други книги на Асанж: Шифропънкове